Dag 02 / Maandag 30 september 2024 / 12° // Vaux-sur-Sure - Champigny-lès-Langres / Totaal 634 km
30 september 2024 - Langres, Frankrijk
Dag 02 / Maandag 30 september 2024 / 12°
Vaux-sur-Sure - Champigny-lès-Langres / Totaal 634 km
Het ziet er triest uit deze morgen, de mooie lucht is verdwenen.
Hier is het verzoek plaatje voor Heddy 😜
We gaan zuidelijker. We passeren de grens van Luxemburg. Even tanken langs de autoweg. Dieselprijs € 1,39, in Luxemburg wordt dit geregeld door de overheid en is de prijs overal gelijk.
De Franse grens volgt al snel. Het weer is nogal wisselend, regen en dan klaart het weer op. We komen langs Gonaincourt wat een hoger gelegen plaats is.
Tijdens de lunch arriveren we op onze camperplaats, aan een kanaal met leuke bootjes.
Na het eten wandelen we naar de oude kern van Langres. Wat halen we weer op onze hals, klimmen, klimmen en nog eens klimmen.
Dan bereiken we de oude stad, via de toegangspoort.
Met het oude Hospital de la Charité.
De Saint-Mammes kathedraal met een 12e eeuws interieur.
En de stadsmuur met het mooie uitzicht, helaas geen stralende blauwe lucht, want het begint weer te regenen.
Terug gaat stukken beter want dan is het alleen maar dalen. We hebben bezoek gekregen, een echtpaar uit Drenthe en uit Nijmegen.
Cor zorgt voor het avondeten. Kip cordon bleu, met gewokte sperziebonen, uien, champignons, paprika en wortel. Smullen maar.

Jammer dat ik aanstaande donderdag (dan was ik toch even in Rosmalen) de koffie bij jullie mis. Ik had gedacht "jullie zullen nog wel even thuis zijn". Maar nee hoor, zodra het beter gaat zijn jullie ook echt vertrokken. Fijn te horen Anja dat het beter gaat. Veel plezier op weer een mooie reis.
He, echtpaar uit Nijmegen...dat zijn wij zeker niet 😉🤣 wij zijn nog daar in Nijmegen.
Hopelijk komt het zonnetje terug!