Dag 03 / Dinsdag 01 oktober 2024 / 17° // Champigny-lès-Langres - Issoire / Totaal 1022 km
2 oktober 2024 - Issoire, Frankrijk
Dag 03 / Dinsdag 01 oktober 2024 / 17°
Champigny-lès-Langres - Issoire / Totaal 1022 km
Goedemorgen, het is al best druk bij het kanaal. Een boot gaat een dagtocht maken en er zijn veel locals op afgekomen.
Wij nemen afscheid van de buren en gaan we verder. Al snel begint het te miezeren. We gaan niet over de snelweg, maar gaan via de kleinere wegen en typisch Franse dorpjes.
We rijden door de poort Antun binnen.
De route is prachtig, maar lastig fotograferen met het sombere weer.
Bij Luzy schrikken van een auto die in de sloot ligt. Een klein stukje verderop staat gelukkig de bestuurder. We stoppen en vragen of hij Engels spreekt. ‘Ook een beetje Nederlands’, was zijn reactie. Er was hulp onderweg en hij voelde zich prima. Dus het was oke, dat we onze rit vervolgden. Later dacht ik, ik had hem wel een kop koffie kunnen aanbieden voor de schrik, maar we waren zo opgelucht dat hij goed uit de auto was gekomen, dus overrompeld van het gebeuren.
Het weer is niet zo best vandaag, veel regen en mistig.
We lunchen in Chatel de Neuvre.
We laten ook Moulins en Gannat achter ons.
Het begint steeds harder te regenen en de temperatuur komt niet hoger dan 13°.
We komen een leuke bus tegen van Zweedse mensen. Explore Nature. Met op de zijkant een mooie eland afgebeeld, aan de andere zijde een kraanvogel. Grappig, want die hebben we veel gezien en gehoord in Zweden dit voorjaar.
Rond 15.00 uur klaart het op en komt het zonnetje achter de wolken vandaan.
Eenmaal aangekomen op de camperplaats in Issoire is het 17° geworden.
Er is nog 1 plaatsje vrij, speciaal voor ons vrijgehouden, lief toch.
We maken een klein rondje, lang gereden, dus even de beentjes strekken. We kopen iets lekkers voor bij de koffie en wat Franse kaasjes.

Kun je de camperplaatsen ook hier in je blog vermelden, dan hoeven wij niet zelf op te zoeken 😉😅
Achteraf als jullie weer thuis zijn, mag ook, hoor. Bekijk maar wat jij het handiger vindt.
Foto's kun je laten bewerken bij Google fotos via BEWERKEN en dan via AANPASSEN en dan via HELDERHEID if zo dan kun je de donkere foto's lichter maken. 😉
de app.
Foto's bewerk ik niet. Puur natuur 🤣
het weer werkt matig mee maar je zal dat stralende weer straks alleen maar meer waar-
deren.Anja ik ga je wat vroeg feliciteren maar morgen gaat dat er niet van komen omdat
ik morgen vrijdag 4 okt. naar Etten Leur ga.Wat ik nog maar een paar uur weet.
maaK ER MORGEN EEN BIJZONDERE DAG VAN. VEEL LIEFS EMMY
De camperplaatsen hoeven niet altijd perfect te zijn, als je alleen maar wil gebruiken voor overnachting. En grote wasmachines echt super zalig, handig voor beddegoed! En ook nog snel klaar en goed droog! Reis maar lekker met plezier! En maak ook lekker pure foto's 😉😂
Maar inderdaad daar je te laat aan.
Toch schrikken.
Geniet verder.
Cor heb je nog de korte broek aan??.