Dag 04 / Vrijdag 23 mei 2025 / Nieuwleusen - Elim

23 mei 2025 - Arrien, Nederland

We nemen afscheid van de familie en de dieren. We wensen ze alle goeds en stoppen ook hier een kaartje in de brievenbus.

P5235724~2

We rijden een stukje terug naar Hattem.

P5235736~2P5235781~3

Hier gaan we het Anton Pieck Museum bezoeken. Ik ben al eens in Hattem geweest met een vriendin en hebben toen het bakkers museum gezocht. Echt aan te bevelen, zeker ook de demonstratie dan gaan bijwonen, hilarisch.

Screenshot_20250523-163200~3

Nu Anton Pieck, geboren met zijn tweelingbroer in 1895. Beide hadden een schilder talent. Hun moeder deed ze al op 6 jarige leeftijd op een tekenopleiding. Op tien jarige leeftijd won Anton de eerste prijs met een wedstrijd. Hij kreeg 5 tubes verf en een fixeer spuitje. De mooiste prijs die hij ooit heeft gewonnen.

P5235763~2

Hij vond ook dat hij geen museum verdiende. Er waren mensen die veel meer hadden betekend en nooit waardering hebben gekregen waren zijn woorden.

Hij ging niet mee met mode grillen en hield van romantische tafereeltjes.

P5235762~5

Hij gebruikte vele technieken, droge potloden, ertsen, houtsnedes, gravures, litho's. Hij illustreerde ruim 350 boeken, gaf tekenlessen en niet te vergeten het Sprookjesbos in de Efteling met o.a. de Langnek.

P5235780~2

Het tekenen in zijn werkkamer en op zijn vele reizen hadden verreweg zijn voorkeur.

P5235753~2

In 1987 overleed hij op 92 jarige leeftijd. De kalender tekening heeft hij helaas niet meer kunnen afmaken.

P5235766~2

Een leuk museum met zeer veel werken van hem.

Daarna rijden we door naar Drenthe waar we in Elim in een mooie tuin mogen staan. De zoon des huizes ontvangt ons met hun Samojeed hond.

1. Heddy:
    23 mei 2025
    Bedankt, zal zeker op onze lijst zetten❤️
    Lijkt me leuk om ernaar te kijken!
  2. Anja en Cor:
    👌👊
  3. Elly en Wolter Smit:
    23 mei 2025
    Leuk verslag over de plaatsen waar jullie komen.
    Zo herkenbaar.
  4. Anja en Cor:
    Zeker leuk.
  5. Henk:
    23 mei 2025
    Gaan we zeker eens bezoeken dat museum.
    Fijne reis verder.
  6. Anja en Cor:
    24 mei 2025
    Ook het bakkersmuseum niet vergeten.
  7. Jan:
    Anton Pieck Museum, die gaan we onthouden. 👍😄
  8. Anja en Cor:
    Super.
  9. Elian Daris:
    24 mei 2025
    Anton Pieck Museum.., ook die gaat bij ons op het lijstje.😃 Geniet van het mooie Nederland
  10. Anja en Cor:
    24 mei 2025
    Zeker doen, denk ook aan het bakkersmuseum met de bak demonstratie, zo grappig.
  11. Emmy van de Veerdonk:
    28 mei 2025
    Ik wist niet dat je zo'n lange nek had Anja.
    Dat is toch wat anders als het bakkers museum. Ook heel leuk .Dankjewel
  12. Anja en Cor:
    28 mei 2025
    Inderdaad heel anders. Een stuk nostalgie. Maar wat heeft hij veel betekend in zijn leven.