Dag 17 / Dinsdag 15 oktober 2024 / 10° - 21° // Marchal - Antequera / Totaal 3274 km
15 oktober 2024 - Antequera, Spanje
Dag 17 / Dinsdag 15 oktober 2024 / 10° - 20°
Marchal - Antequera / Totaal 3274 km
We verlaten het leuke plekje Marchal. We gaan vandaag naar Torcal de Antequera. Waar zich een ondergrondse grot bevindt die het dorp van drinkwater voorziet.
Het is bewolkt en de bergtoppen zitten in de wolken.
Wat is Andalusië toch schitterend. Van rode rotsen wordt het groen berglandschap. Vele olijfbomen zeer afwisselend.
We rijden zuidelijk naar boven. De weg A7075 is smal, glad en vies.
De mist neemt toe en het zicht is nauwelijks 10 mtr.
Beide zitten we met onze neus op de voorruit, het is niet prettig rijden. Heddy bedankt voor de tip 🫣
Uiteindelijk zijn we boven. Alles is bedekt met mist.
Eerst nemen we een kijkje in het bezoekerscentrum. Centro de Visitantes El Torcal Alto.
Cor vindt een nieuw T-shirt. De juiste maat. Inpakken maar.
Eenmaal buiten zien we geen steen voor ogen.
We proberen het beste ervan te maken.
Ik sta mijn fototoestel scherp te stellen en de even zichtbare rotsen zijn alweer bedekt.
Eerlijk gezegd, nu de foto’s in de mist wel een beetje opgeleukt, maakt het geheel toch net wat vriendelijker.
Wat sneu voor de wielrenners om met deze mist naar beneden te moeten en nauwelijks iets te zien krijgen.
Wij gaan ook zakken.
Eerst komen er nog een paar naar boven, maar er zijn er ook afgestapt.
Na regen komt zonneschijn en naar mist volgt een blauwe lucht. Zo snel kan het gaan.
Onze overnachtingsplek biedt uitzicht op een kasteel en bergen.

Maar ja, je kunt niet altijd alles goed hebben.
Mist heeft toch wel iets van magisch, hé.
Nu Cor een nieuwe shirt heeft gekocht, zie ik dan wat anders op de foto's 😊 dan alsmaar met dezelfde tshirt 😉🤣
Als je geluk hebt wel 🤭
Maar gelukkig is alles goed gegaan.
Wat wil je ook met zo chauffeur. Maar gelukkig kwam daarna de zon en wat een mooie foto’s weer.
Gelukkig kwam er weer zonneschijn.