Dag 32 / Woensdag 30 oktober 2024 / 14° // Garray - Bardenas Reales / Totaal 4917 km
30 oktober 2024 - Arguedas, Spanje
Dag 32 / Woensdag 30 oktober 2024 / 14°
Garray - Bardenas Reales / Totaal 4917 km
6.00 uur Onweer, de regen houdt aan tot het ontbijt.
We lezen even het nieuws. Het besef komt direct weer binnen. Wat zijn we kwetsbaar als mens. Je leven kan er direct anders uitzien. Wat een verdriet voor de slachtoffers en nabestaanden. Wij hebben gereisd door dit twee weken geleden zonnig gebied. Treurig!
Het wordt droog en het klaart op.
We gaan in Soria, monasterio San Juan bezoeken, tenminste wat er van over is.
De kassière pakt er een papiertje bij en probeert uit te leggen, dat we de zuilen niet mogen aanraken, niet erop zitten, we mogen niet roken en eten. Er loopt een man rond die alles scherp in de gaten houdt en kijkt of we de regels opvolgen.
Alle zuilen zijn anders en hebben verschillende beeldhouwwerken.
Er is ook een ziekenhuis aan het klooster verbonden geweest.
Geschiedenis, geloof en oorlogen wat heeft het met de mensheid gedaan. Mooren, Katholieken, Joden, ook hier heeft het door de eeuwen heen veel teweeg gebracht.
We wandelen langs de rivier de Duero, door de mooie herfstkleuren en over de bruggen.
Deze slaan we over.
Ons maaltje voor vanavond.
Ook hier zijn watervallen.
Daarna rijden we richting Bardenas Reales. Hier zijn we twee jaar geleden ook geweest en dat heeft zo’n indruk gemaakt, dat we het nog eens willen beleven.
We blijven tijdens de rit nog steeds in de bergen hoogte 1162 mtr en laaghangende bewolking.
Gelukkig is er na regen altijd weer zonneschijn.
We komen aan bij de grotwoningen in Bardenas Reales en willen morgen de tour door het Natuurreservaat gaan maken.
Nu wandelen we nog even naar het dorpje.
Vandaag zijn we 900 mtr gedaald.

Dank jullie wel.
Dank je wel.
Spanje heeft veel moois te bieden.
Veel plezier samen.