Dag 36 / Vrijdag 12-06-2026 / Romagnese - Romagnese #484184
13 juni 2026 - Romagnese, Italië
Op het geluid van de kerkklokken na toch redelijk kunnen slapen.
We hebben een paar opties voor vandaag, met de motor naar Bobbio, waar de mooiste Italiaanse brug is en we meerdere bezienswaardigheden kunnen toevoegen, of een wandeling naar de waterval.
De keuze valt op de laatste optie.
We hebben een wandeling van Komoot uitgezocht. We gaan richting het dorp en pikken daar de route op.
We wandelen weer heerlijk koel door het bos. Uiteraard wordt het alweer snel klimmen. Ook hier haarspeldbochten.
Op de hele route zien we in eerste instantie allemaal kleine watervalletjes. We moeten over diverse bruggetjes lopen.
De vlinders fladderen om ons heen en weer nodigen ze uit om mee verder te gaan. Ze laten zich niet fotograferen.
Het wordt steiler en steiler, even een rustpauze.
Ineens horen we een tractor geluid. Hoe is het mogelijk dat hij hier helemaal kan rijden, de boer zwaait een keer, tuft lekker naar boven en wij er puffend achteraan.
We komen bij waterval La Pra. In Noorwegen zijn er enorm veel en in vele maten. Mike genoot er altijd volop van. Hier laten we hem ook meegenieten.
We dachten dat na de waterval de daling zou worden ingezet. Vergeet het maar naar boven... komop.
De moed zakt me in de schoenen en even zie ik het niet meer zitten. Maar Cor moedigt me aan en daar gaan we weer.
Onze inzet wordt beloond, zie hier waterval Masape, een schoonheid nietwaar.
De vlinders vergezellen ons de gehele tijd en nu hebben we er 1 op de foto.
Er komen nog pittige klimmen aan. Ineens horen we stemmen achter ons, we lopen al ruim 2.5 uur en m.u.v. de tractor nog niemand gezien. Het zijn de nieuwe Duitse buren die gisteravond pas laat arriveerden. Zij gaan voor de dubbele route. Succes. Viel spass.
Dan volgt de afdaling, door twee dorpjes in de volle zon te hebben gelopen komen we bij de camper aan. Voetjes laten rusten.
Een hele tippel.
's Avonds kletsen we gezellig nog wat na met het Duitse koppel.

Heeft er toe geleid dat jullie weer een mooie tocht toe hebben kunnen voegen aan jullie herinneringen en in nagedachtenis aan Mike.
Klopt helemaal, weer beloond met heel veel moois en de herinnering aan Mike.
Letterlijk zweet en haast tranen, maar het is ons samen gelukt. Cor was mijn steun, fysiek en mentaal.
Pittig.. mooi.. liefdevol..Mike..❤️ vlinders…🦋. watervallen.. warm.. uitdagend…💪..tractor.. stilte.. Duitse buren..beentjes omhoog! Weer een bijzonder mooie dag ✋