Dag 39 / Maandag 15-06-2026 / Bene Vagienna - Demonte #287874

15 juni 2026 - Demonte, Italië

Dan moeten we helaas weer afscheid nemen van Patrizia. Gisteravond al Claudio gedag gezegd, want hij moet vandaag weer werken. We hebben een kleinigheidje meegenomen. Wederom een kaart, de vorige met hartjes die zit in het gastenboek nu 1 met vlinders die zal daar vast ook in komen. Cor geeft haar een geschilderde aquarel. Wat gebeurt er steeds, ook nu is Patrizia in tranen, eveneens als Rosella een poosje geleden. Zulke ontmoetingen zijn uniek, ze hebben een gouden randje. We nemen al deze lieve mensen mee in onze harten.

Aquarel geschilderd door Cor

Daarna gaan we via de bergwegen verder. Deze zijn ook zeer geliefd bij de motorrijders.

BergwegenReis tussen de bergen

We bezoeken het stadje Vinadio, het heeft een mooi kasteel. Helaas is het gesloten.

Kasteel

Het heeft ook een fort met een meer, wat met deze temperaturen al goed wordt bezocht.

Meer bij fort

Via een andere weg lopen we via het meer weer richting kasteel.

Meer bij fort en uitzicht op kasteel

In deze plaats zijn de twee broers Ugo geboren met een lengte van 2.60 mtr, terwijl de gemiddelde mensen in die tijd 1.50 a 1.60 mtr groot waren. Ze werden een echte attractie en de naam is gewijzigd in Hugo. Hieronder een uitgebreid verslag. En Italiaanse site die vertaald wordt naar het Nederlands.

De gebroeders Ugo met andere bewoners

Gebroeders Ugo en familie

Er zijn twee sculpturen gemaakt voor de gebroeders een roze en groene, als een eerbetoon aan hen.

Sculptuur van de gebroeders UgoPoort fort / ophaalbrug kasteel

Alles weer bewonderd en dan gaan we relaxen op een picknickplaats in Demonte.

Picknickplek in Stura vallei

Het klotsende water van de Stura doet ons denken aan de watervallen in Noorwegen.

Stura di Monte

1. Adri:
    Prachtige omgevingen zeg!

Wat mooi dat Cor met z’n schildertalent de mensen dmv een geschenk kan ontroeren ❤️
  2. Anja en Cor:
    Zeer mooi.

Lief!
  3. Elian Daris:
    Prachtige kaart die Cor geschilderd heeft.., talentje 😃
  4. Anja en Cor:
    17 juni 2026
    Ja, het gaat hem wonderlijk goed af.
    Hij is er zelf verbaasd over.
  5. Rian:
    15 juni 2026
    Wat een grote mensen ongelooflijk
  6. Anja en Cor:
    17 juni 2026
    Bizar, deze uitzonderingen kwamen in die tijd inderdaad op kermissen, circussen terecht. Het waren attracties. Helaas hebben ze beiden maar een kort leven gekend.
  7. Jan:
    16 juni 2026
    Mooi schilderijtje van Cor. Goed bezig.
  8. Anja en Cor:
    Schon he!
  9. Hielke Kuitert:
    16 juni 2026
    Wie goed doet, goed ontmoet; dat laten jullie telkens weer zien!
  10. Anja en Cor:
    17 juni 2026
    Dank je wel. We zijn wie we zijn.
  11. Elly:
    16 juni 2026
    Het is toch mooi dat je mensen kunt ontroeren. 🤗
  12. Anja en Cor:
    Zeker waar 🫶
  13. Patrizia:
    16 juni 2026
    Grazie per i doni molto graditi e per essere tornati a trovarci.
    Per voi la porta è sempre aperta siamo molto felici di avervi incontrato buona vacanza con amicizia Patrizia e Claudio
  14. Anja en Cor:
    17 juni 2026
    Abbiamo apprezzato moltissimo anche la vostra ospitalità. La passione che mettete nel vostro lavoro e nelle persone che vi circondano. Se dovessimo tornare in Italia, sapremo sicuramente dove trovarvi. Con affetto, Cor e Anja
  15. Elly:
    Che Buono!!!
  16. Anja en Cor:
    👌👊
  17. Jeanne Peters:
    19 juni 2026
    Wat fijn dat Cor ook de rust kan vinden om te schilderen. Super
  18. Anja en Cor:
    19 juni 2026