Dag 14 / Zaterdag 12 oktober 2024 / 33° - 20° // Tabernas - Portocarrero / Totaal 2886 km

13 oktober 2024 - Terque, Spanje

Dag 14 / Zaterdag 12 oktober 2024 / 33° - 20°

Tabernas - Portocarrero / Totaal 2886 km

Deze ochtend gaan we als eerste naar het VVV kantoor. Cor gebruikt Google maps i.p.v. de TomTom. We gaan direct de mist in. Op een zeer smal weggetje komen we een tunneltje tegen, dat gaat niet lukken. Cor moet keren op het weggetje met een klein groen strookje. Ik vind niets spannend, wild kamperen, ik wil alles ontdekken, maar keren op onmogelijke plekken, brrr.

PA123186~3

Het is nog niet gedaan, we rijden nu door het dorp, smalle straat en een local maakt ons duidelijk met de camper niet verder te gaan. Wederom keren, in de straat staat een invalide autootje. De vrouwelijke local belt aan bij de eigenaresse. Niemand thuis. In de steile straat waar Cor kan steken staat ook een auto geparkeerd en er naast staat een hek (wegafzetting). Bij een paar huizen aangebeld, de eigenaar kwam speciaal z’n bed uit om de auto te verzetten. De straat insteken, even helling trekken en weg. Jeetje, niets voor mij.

Uiteindelijk komen we dan toch bij het informatiecentrum.

PA123195~2

Een vriendelijke jonge man helpt ons. Tabernas is het centrum van dit woestijngebied. Er start een wandeling hier in de plaats. Ruim 13 kilometer, we besluiten een stuk heen en terug te wandelen.

We komen langs een verlaten stieren arena.

PA123190~2

Achter dit gebouw staat een Spaanse camperbus met 2 Yamaha (WR 450 en TT 600) motoren. De mevrouw spreekt goed Engels de TT is van haar, maar TT betekent ook vriend en vriendin. Ja, zegt Cor, betekent in Nederland ook iets anders, lachen 😂

Wij adviseerden hun de app Park4night, maar ze gebruikten geen mobiele telefoons en internet. Ze leven op dat gebied basic.

De wandeling loopt niet zo voorspoedig, het pad is helemaal overwoekerd en we besluiten iets anders te gaan ondernemen.

Het is extreem warm vandaag 33°.

PA123191~2PA123193~2

Terug bij de auto staat er een jongeman met een beperking en een 5 literkan water, ons een heel verhaal te vertellen. Hij schijnt niet helemaal te begrijpen dat wij geen Spaans spreken.

Eenmaal in de camper rijdt er een vrachtwagen het terrein op. De locals drommen naar de auto en vullen 10-tallen waterkannen. Het water blijkt vervuild te zijn.

PA123198~2

De gaan een Western stadje bezoeken wat in het verleden gebruikt is voor Western films.

PA123210~2PA123209~2PA123218~2PA123221~2PA123231~2

In Tabernas stonden vele regisseurs stoelen 1 met de naam Terence Hill met medespeler Bud Spencer.

PA123196~2

Het is wel grappig ineens in zo’n Wild West gebeuren te wandelen.

Cor heeft gezien dat op 2168 meter hoogte hier een astronomisch observatie centrum is Calar Alto. We klimmen naar boven, wat een overweldigende natuur. Erg steken twee hertjes de bergweg over. Indrukwekkend ritje.

PA123239~2PA123250~2PA123251~2

Jammer, dat we geen kijkje in de telescopen kunnen maken.

PA123282~2PA123291~2PA123295~2

We rijden een klein stukje verder en vinden een picknick plek midden in de bergen. Er is water, een basketbalveld, een BBQ plek met tafels - banken en een mooi uitzicht. Temperatuur is hier aangenamer 20°.

Net voor de camper is er een plateautje. Twee dames gaan hier zitten plassen, Cor heeft een goed uitzicht. Vanmiddag in het dorp stonden er ook twee mannen te plassen, hier is wildplassen blijkbaar niet verboden 🥵

Geen bereik, dus het verslag komt later.

1. Heddy:
    13 oktober 2024
    Ojee een spannende en stressvolle moment!
    Hebben wij ook meegemaakt! Gelukkig mochten wij bij iemand de tuin in, zelfs over hun lange bloemen en planten om te kunnen keren.

Een aanrader, een ander navigatie (Sygic) die de vrachtwagenchauffeurs gebruiken. Je kunt daarop de grootte en hoogte van je eigen camper instellen.

Gelukkig is verder een mooie dag met veel interessante bezienswaardigheden 😉😊

Video van de valk bekeken! 👍
  2. Anja en Cor:
    13 oktober 2024
    Normaal gebruiken bij ook de TomTom, maar nu snel even Google Maps. Niet snel dus.

We hebben weer veel moois mogen zien.

Leuk hè de video.
    Ik nog steeds geblokkeerd
    Volgende keer beter.
  6. Anja en Cor:
    13 oktober 2024
    Je bent op reislogger niet geblokkeerd. Tip van Cor, telefoon helemaal afsluiten en weer opnieuw aanzetten. Succes.
  7. Nel en Jan:
    13 oktober 2024
    Hallo Anja en Cor. Nu net alles gelezen. Weer veel gezien. Dus we zijn weer helemaal bij.Groeten van ons.
  8. Anja en Cor:
    13 oktober 2024
    Reis maar gezellig mee. Leuk!
  9. Elly:
    13 oktober 2024
    Hoi Cor en Anja. Hebben jullie ook achteruit camera? Anders is Anja natuurlijk een goede navigator bij het keren. 😉 ik kan me voorstellen dat het stressen is.
  10. Anja en Cor:
    13 oktober 2024
    In zulke smalle straten heb je echt meer nodig dan alleen een achteruitrijcamera. Vandaag stonden we met z'n drieën om hem heen, maar het waren meer twee toeschouwers.
  11. Hermie:
    14 oktober 2024
    hoezo had Cor een goed uitzicht??. Kon hij daar de functie sheriff voor gebruiken haha
  12. Anja en Cor:
    14 oktober 2024
    Hij hoefde er zelfs helemaal niets voor te doen. Het gebeurde gewoon. Die goeie man werd helemaal overdonderd door die dames.