Dag 08 / Vrijdag 15-05-2026 / Monthureux-sur-Saone -

15 mei 2026 - Pont-de-Poitte, Frankrijk

Vanochtend nemen we afscheid van de buren. Ze hebben hier in Monthureux-sur-Saone een paar huizen bekeken. Gaan nu verder op zoek, daar ze al wat ouder zijn willen ze een zo goed als instapklare woning en niet gelegen op een heuvel. Dat wordt nog wel een uitdaging. We wensen ze prettige bezichtigingen toe en alle goeds voor de toekomst.

Daarna rijden we naar de glasblazerij (tip van Marianne) Passavant - La - Rochere, wat nu hun 550ste jubileum jaar viert.

Glasblazerij

De glasblazers zijn al volop in actie. Ook hier lopen ze in korte broeken. We zijn een keer in Tsjechië in een glasblazerij geweest, korte broeken en slippertjes, het lijkt dat veiligheid niet hoog in het vaandel staat.

Glasblazerij 1

Glasblazerij 2

De dame blaast een lampenkap.

Glasblazerij 3

Dit is uiteindelijk de lamp.

Uiteindelijk resultaat de lamp

De jonge heer een Kerstbal.

Glasblazerij 4

Daarna bezoeken we het winkeltje, het mini museum en lopen door de Japanse tuin. De galerij is vanmiddag pas geopend.

Japanse tuin 1

Japanse tuin 2

Tijd voor een bakkie en dan weer kilometers maken.

We bellen nog even onze vriend Peter die vandaag 70 jaar is geworden.

Het weer is afwisselend, zon, donkere wolken, regen. We komen op een mooi plekje bij een jachthaven en een waterval. Het is weer zonnig en we maken een wandeling door dit mooie stukje Pont-de-Politte.

Morgen meer...

1. Monique:
    Bijzonder allemaal!
  2. Anja en Cor:
    Echt he.
  3. Emmy van dee veerdonk:
    15 mei 2026
    Dat blijft mooi om naar die glasblazers te kijken .Ik geniet metjullie mee. Dankjewel
  4. Anja en Cor:
    Fijn te horen.
  5. Adri:
    Mooie uitstapjes !!
  6. Anja en Cor:
    🍸🌳
  7. Jan:
    16 mei 2026
    Lijkt me inderdaad niet veilig in korte broek en korte mouwen. Wij zijn in Lommel een keer in een glasblazerij geweest. Daar had men lange mouwen en een leren schort voor. En veiligheidsbrillen.
  8. Anja en Cor:
    16 mei 2026
    De veiligheidsnormen zijn blijkbaar niet overal gelijk.
  9. Heddy:
    16 mei 2026
    Altijd leuk en interessant om te kijken in de glasblazerij!😊
    Japanse tuin is mooi om te zien.
    Nog eens veel reisplezier!!!
  10. Anja en Cor:
    Blijft inderdaad leuk.
    We zijn altijd verliefd op die mooie tuinen.
    Dank je.
  11. Jeanne Peters:
    16 mei 2026
    Zo mooi, wat jullie onderweg allemaal tegenkomen.
  12. Anja en Cor:
    17 mei 2026