Dag 26 Villaba del Alcor naar Cortelazor

7 oktober 2022 - Cortelazor, Spanje

Het dagelijks reizen is echt een feest. Als we nu weer kijken wat Andalucia te bieden heeft. Wat een natuurschoon wederom.

PA071461

Velden met, pijnbomen, kurkeiken, olijfbomen. Roofvogels, koeien, zwarte varkens. We rijden door Sierra de Aracena, een mooi heuvelachtig gebied met veel bossen. Bij Minas de Riotinto zien we uitgestrekte ijzerertsmijnen.

PA071469

Via mooie stuwmeren en een kronkelde stijgende weg.

PA071475

Waar we steeds als klein kind op het puntje van onze stoel zitten, wat komt er na deze bocht.

PA071477

Uiteindelijk zien we het kasteel van het witte plaatsje Aracena op de heuvel liggen.

PA071486

We gaan het stadje bezoeken. Het kasteel en de kathedraal, laten we op de heuvel met rust. De temperatuur van 33° is niet echt uitnodigend voor zo'n klim. We zoeken verkoeling in het park.

PA071501PA071487

Aracena bezit mooie gebouwen en historische plekjes. Uiteraard mag als fan het Marques plein niet ontbreken.

PA071490

Hier zien we voor de eerste maal de gekleurde herfstbladeren.

Het prachtige pand Ayuntamiento.

PA071488

De wasplaats Lavadero publicio Fuente del Concejo.

PA071504

Niet te vergeten de bron Fuentede La Zulema. De legende gaat als volgt: "Een Moslim koning, had een dochter genaamd Zulema. Zij werd verliefd op een christelijke soldaat. Toen haar vader de koning hier achter kwam heeft hij haar levend begraven met haar hoofd boven de grond. Door haar tranen om het verlies van haar geliefde is de bron ontstaan".

PA071516

Genoeg over het stadje Aracena, anders worden we een tweede TripAdvisor.

We rijden nog een paar kilometer verder voor onze slaapplek van vannacht met schitterend uitzicht.

PA071519

1. Thom:
    7 oktober 2022
    De tranen van Zulema lijken te zijn opgedroogd geloof ik.
  2. Anja en Cor:
    7 oktober 2022
    Dat zei Cor ook al. Helaas geen water meer, goed gezien.
  3. José en Jac:
    8 oktober 2022
    Wat een tragiek🥹🥺. Maar oh zo mooi die legendes☺️.
  4. Anja en Cor:
    Ja, helemaal geweldig 😀
  5. Monique:
    Mooi weer allemaal!
    Blijven jullie wel eens 1 dag ergens staan?
  6. Anja en Cor:
    8 oktober 2022
    Cor zegt: bijna nooit. Een reis is net een boek: elke dag een bladzijde om slaan.
  7. Emmy:
    8 oktober 2022
    Laat je maar verrassen en zit maar op het puntje van je stoel.HEERLIJK TOCH.
    ALS EEN KIND.
  8. Anja en Cor:
    8 oktober 2022
    Ja, dat is heerlijk. Laat maar komen die verrassingen.
  9. Monique:
    8 oktober 2022
    Maar Anja en Cor, soms is een stukje zo goed, dat je het twee keer leest.
    ;-)
  10. Anja en Cor:
    8 oktober 2022
    Misschien blijven we hier een extra dagje.
  11. Bertil:
    14 oktober 2022
    Wat maken jullie mij jaloers!
    Verhalen over prachtig landschap, fijne temperaturen, mooie gebouwen en steden.
    Fantastisch dat jullie dit genieten en beschrijven. Ik ben hier graag getuige van.
    Samen met jullie probeer ik de zon te genieten in mijn achtertuin. Maar mijn uitzicht is anders.
    Jullie zijn globetrotters. Dat is toch de juiste benaming?
  12. Anja en Cor:
    15 oktober 2022
    Fijn dat je mee geniet Bertil. Het uitzicht vanaf onze huizen is helemaal niet slecht. Maar we moeten toegeven hier is het een streling voor je ogen. Globetrotters, we gaan nog niet de Wereld over maar Europa lukt al aardig. We hopen het nog jaren te mogen doen en dat jij getuigen bent via de verslagen. Groetjes van ons beiden.