Dag 14 Lousa naar Dornes
25 september 2022 - Paio Mendes, Portugal
Onze buurmeisjes worden vandaag 5 jaar, eerst een filmpje sturen met de felicitaties. Later op de dag krijgen we een filmpje terug dat ze ons missen. Scheetjes zijn het.
Vandaag verlaten we de camperplek van Gerwien en Leo, we laten een leuk kaartje achter van een VW oldtimer campertje, we hebben nog bokkenpootjes bij, lijkt ons aardig Nederlands en een donatie in het kistje.
Gerwien vertelt dat er in het dorp nog een kasteeltje is. Wandelen en fietsen is geen optie. Met de camper in z'n eerste versnelling naar boven, alles is erg steil en smal, maar we komen er. 500 mtr ervoor parkeren we de bus en wandelen naar het kasteeltje.
Op een steenworp afstand ligt een kapel, maar het is zondag en ontzettend druk. Dus geen gebed in de kapel vandaag.
We rijden verder naar het enorme stuwmeer Barragem do Cabril in de rivier Rio Zêzere. Gigantisch!
We lunchen daar bij een grappig tentje.
Daarna maken we een klein ommetje naar het schiereiland Dornes in het stuwmeer van Castelo do Bode. Een zeer bosrijk gebied met prachtige natuur.
Hier staan we dan boven op een berg bij het stuwmeer, rustig een boek te lezen.

Fijn jullie zo te zien genieten van de omgeving en van elkaar.
Dan kom je er achter dat wij hier in Nederland onze talen toch wel goed spreken en hoe handig dat is als je in het buiten land bent. Dan maar de jongeren op zoeken als je er even niet uit komt. Fijne dag.
ha ha ha
Of mijn intuïtie goed is weet ik niet maar ik dacht aan Jill.
Veel liefs Emmy