Dag 29 Merida naar Cáceres
10 oktober 2022 - (Campus Universitario), Spanje
Gisteren vergeten te vertellen. Tijdens de wandeling, zag ik een verschijning wat ik ken van TV uit Amerika. Ik was helemaal flabbergasted. Een mini tornado op het zandpad. Toen ik me realiseerde om een foto te maken, was het gestopt. Erg apart om te ervaren.
Dank je wel mooie plek dat we hier twee nachten mochten doorbrengen.
We hadden even het plan om een omweg te maken weer richting Portugal, maar we blijven toch noordelijker rijden.
Hier komen we ook pelgrims tegen die de Camino lopen.
Een stuk verderop zien we nog resten van 2000 jaar geleden van de watervoorziening van Merida. Ingenieus bedacht.
We vervolgen het kleine smalle landweggetje en zien politie staan die ons laten stoppen er komen zeker een vijftigtal crossers aanrijden. Magnifiek om te zien.
We volgen de Route de la Plata. We passeren weilanden met koeien, paarden en zeer veel schapen, in een erg dor weids landschap.
We gaan het ooievaars stadje Cáceres bekijken in het Extremadura gebied.
De leuke stad Cáceres heeft een Middeleeuws centrum welke volledig op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Cáceres is omgeven door stadsmuren en wemelt van smalle straatjes, torens, paleizen en andere oude gebouwen.
Bijzonder is dat er in de torens van de oude stad veel ooievaars nestelen, waardoor het zelfs een beschermd vogelgebied is geworden. Cáceres is een van de meest ondergewaardeerde steden in Spanje en absoluut een bezoek waard als je in deze regio van Extremadura op vakantie bent.
De temperatuur is met 28° wat aangenamer.
Boodschappen inslaan, we ontmoeten daar een Nederlands stel dat alle schepen in Nederland achter zich hebben verbrand en nu al 3 jaar in de camper leven. Hij vindt sommige dingen wel lastig, bijv. een afspraak hebben en zich daar dan aan te houden, doelloos leven is ook een heikel punt en met 40° warmte is het niet prettig leven in een camper. Dus niet alles is rozengeur en maneschijn.
Van daaruit naar ons slaapplekje.
Het wordt romantisch met de volle maan.

Jullie zitten net ten zuiden van het Nationaal Park de Monfrague. Aan de oostkant is een bekende plek waar de vale gieren op de rotsen zitten.